Én nem is mondtam, hogy a kórház a hibás. :)
Te akarod itt azt betáplálni, hogy Orbán a hibás a hirtelen vérhiányért. Nyilván ő "kúrta át" a kórházat személyesen, nem? :)
---
Eltekintve attól, hogy hány ember, hivatal, diszpécser, miegymás van egy ilyen történetben, súgnék neked egy egészen szimpla szempontot. Psszz, ne szólj senkinek: csak azért tudok ilyeneket, mert az elmúlt években sajnos sokat jártam kórházba ezért-azért.
Tehát, figyelj alaposan: az olyan kórházi osztályokon, ahol műtenek, általában kétféle műtét-fajtát ismernek: a tervezettet, meg a sürgőset. A tervezettre felkészülnek - köszönjük a szép és részletes dokumentációt, amit ide kanyarítottál ezzel kapcsolatban! - a sürgőset viszont akkor is elvégzik, ha néger gyerekek potyognak az égből, méghozzá előnyt adva a tervezettekhez képest. Ha valakinek nagy vérigényes, de nem sürgős műtétje van előkészítve, bizony, előfordulhat, hogy három azonnal megoldandó eset beelőzi, és bizony, elfogy a vér, mire rá kerülne a sor.
Senki nem hibás érte, teljesen normális, bár kétségtelenül bosszantó helyzet.
Eléggé tragikomikus ötlet, ha valaki ezzel akarja illusztrálni "a magyar egészségügy szürnyű lepusztulása az Orbán-rezsim alatt" című rémmesét.