BAttila1964
2018.05.24
|
|
0 0
25960
|
Hetek óta üzemel nálam a "Citrus-rehabilitációs részleg", pontosabban a 10+ el nem pusztult fajta között csak egyetlen van, amelyik nincs ezen az "osztályon", ugyanis az atkák majdnem kicsinálták az egész állományt és most próbálnak regenerálódni...
Sokan már magukhoz tértek és elkezdtek lassabban-gyorsabban hajtani, pótolni a lombozatot, de pl. a törzses, többéves Lunario-mat végső elkeseredésemben kb. 2 hete szinte "csutkára" visszavágtam, de nagy örömömre tegnap felfedeztem, hogy a nemes rész - egyelőre csak egy helyen - elkezdett óvatosan hajtani... ;)
Ez az atkakérdés nagyon megrázott, pedig próbáltam védekezni ellenük, de nagyon úgy néz ki, ősszel valami nagyon komplex megelőző hadjáratot kell végeznem, addig marad a naponta/kétnaponta kivitelezett párásítás, hátha...
Sajnos a törzses kumkvatomnak is annyi, pedig ő nem is volt atkás... (Nagyon úgy néz ki, hogy túlöntözhettem, pedig ha agyonütnek, akkor is csak azt tudom mondani, hogy nagyon óvatosan adagoltam a vizet neki telelés közben...) |
|