Amita13 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 57

Akkor azt mondod, hogy magasra érdemes hagyni, mert a törzse jobban bírja később a fagyot, és az ágai meg magasban áttelelnek...

Én pont fordítva gondolkodtam eddig, hogy majd alacsonyra hagyom, inkább bokorfának, mert akkor később is jobban takarható. 

Sajnos, eddigi tapasztalatom pesti, városi, ahol szinte a sosem fagyott el a fa, max egy két kisebb gally (én meg voltam győződve róla, hogy a káki fagytűrő, csak érzékeny). Sosem volt "fagybaja", max. ha túl sokat termett, alá kellett támasztani az ágát. Aztán elköltöztünk falura, nyílt térségbe. Tavaly vettem rá magam, hogy ültessek két fát (Jiro meg Costata). A teleltetést teljes takarásban sem élte túl egyik sem... (Gondolom, inkább a márciusi fagy volt a baj). A Jiro alanya kezdett hajtani mostanában. Szóval volt csodálkozás, habár olvastam itt a fórumokban előtte a tapasztalatokat, na de gondoltam majd én jól takarok. 

Hát most pótlásként vettem egy Tipot (bár ahogy olvasom, az sem biztosabb), meg Vanigliát. Az a tervem, hogy idén cserépben maradnak, majd jövőre mennek ki. Jó lenne előre látni a telet...

Előzmény: dg46 (52)