Doncic-ot nagyon szeretem, nálam ő esélyes lehet a Kobe-Manu utáni éra kedvenc játékosa címre, de:
szerintem az ő plafonja nincs olyan magasan, mint pl. Manué (NBA all-star, bajnokesélyes csapat időszakonként legjobb játékosa)..
Erős a testfelépítés ezért 2-4 ig használhatod védőnek, remekül passzol, nagyon sok variációban ügyesen játssza a 2-2öt, viszont - szerintem - az atletikus amcsi 2-es 3-asokhoz nem elég gyors az első lépése, így bontani sokkal kevésbé tud majd és még az is kérdéses, hogy kellően jó dobó-e, ha nem ball-handlerként használod (bajnokságban 28%-kal, Euroligában 33%-kal triplázik), de ebben még rengeteget lehet fejlődni, hiszen fiatal.
Az is igaz, hogy nagyon sok intelligens trükkje van, amivel akkor is dobóhelyzetet tud kialakítani, ha sebességből nincs igazi elszakadás a védőtől (erre mondják, hogy zseni, de nálam Manu volt még ilyen zseni, de ő egy fokkal bizony atletikusabb volt...)
Én az NBA csapatok helyében nem vinném az első 2-3 helyen, ő nem lesz MVP kaliber, ha most kellene tippelnem. Viszont az biztos, hogy nagyon fogok szurkolni neki és napi szinten követni fogom a pályáját.