A harmadik napon is jó összecsapások voltak. Közülük is kiemelkedett nálam a . . .
1./ Kotoshogiku - Yutakayama. Nagy küzdelem volt. Mindketten mindent "betettek". Kotoshogiku eddig
nagyon motivált. Mintha érezné, hogy az előtte álló Maegashira - k gyengélkednek, így lehetősége
nyílhat akár egy komoly, ütős "kachikoshi" - val egy kései fel(vissza)jutásra a Sanyaku - ba.
2./ Daieisho - Ichinojo, Ez is jó meccs volt. Szerintem nagyon "necces" székbírói ítélet volt a Sekiwake
győzelme. Igazán nem is értettem, hogyan tudták íiyen simán kihozni, hogy Daieisho keze előbb
ért talajt, mint ahogy Ichinojo kilépett.
3./ Tochinoshin - Tamawashi. Tochinoshin is rettenrő motivált - eddig legalábbis az. Látszik rajta, hogy
nagyon előre szeretne lépni. Ma a "toronydaru" üzemmód helyett klasszikus ledöntést produkált a
nem súlytalan és nem gyenge fizikumú Tamawashi ellen. Egyébként a mai meccsén az is látszott,
hogy nagyon feszült. A kommentár szerint amúgy napról-napra erősnek, egyre erősebbnek látszik.
4./ Endo - Goeido. Nagyon vártam már és szinte elképzeltem, hogy egy olyan igazi "harci kakas" mind
Endo (akit láthatólag egyáltalában nem érdekel, hogy mennyire neves ellenféllel áll szemben, csak
megy előre töretlenül, mint egy faltörő kos. Nos ez be is következett. Nagyon drukkolok Endo - nak.
Komoly lehetőség van benne, akár még feljebb is léphet a Sanyaku - ban a következő tornára.
A két Yokozuna eddig egyáltalán nem erőltette meg magát. Igaz, az eddigi ellenfeleik (többsége) nem
jelentett komoly problémát, talán csak Endo volt kivétel az 1. napon. A valós igazi formájuk eddig még
nem volt kifigyelhető.
Ezenfelül a Juryo osztályban úgy látszik, hogy Onosho számára komoly presztizs - kérdés az azonnali
visszajutás, ahogy a Makuchi alsóházában meg az látszik, hogy a frissen (és szerintem indokolatlanul)
visszakerült és már nagyon erőtlennek látszó Aminishiki nem sokáig fog itt, fenn tartózkodni. Szemmel
láthatóan nem ide való, mint ahogy Onosho számára sem jelent a Juryo igazi kihívást. Ő valóban ennél
sokkal többre hivatott. Terunofuji viszont továbbra is egy komplett csőd. Hova vezethet még lefelé ez ?
A Makushita - 50W helyen tartózkodó, még mindig sérült Ura még mindig nem tud visszatérni (sajnos).
Még volt egy különlegessége a mai versenynapnak. A bemondó külön üdvözölte a székbírói karban a
korábbi szupes Yokozuna Takanohanát, aki a nemrégiben kipattant botrányát követően (a kommentár
szerint) most mutatkozott először. Gyér taps fogadta.