Törölt nick Creative Commons License 2018.05.07 0 0 743

Én se bánnám, ha indulhatna a podgoricai gárda jövőre az Euroligában. Szeretem, ha időnként változnak a csapatok; egy idő után unalmas lenne, ha mindig ugyanazok az együttesek szerepelnének. Ugyanakkor sajnálom is egyben a Zvezdát, mert bár elég hulladék szezont tudhatnak maguk mögött, számomra mindig is ők voltak a jellegzetes szerb csapat, a szerb zászlóshajó. Bár ki tudja; lehet, hogy még indulhatnak jövőre is a podgoricai aréna mérete miatt.

Egyébként, csak így mellékesen megjegyezném, hogy a Wikipédián (tudom, nem a legmegbízhatóbb forrás) már tényként kezelik a Buducnost jövő szezonbeli indulását.

Ezenfelül már csak három kiadó hely maradt: a spanyol és a német élvonal, valamint a VTB League győztese.

Spanyol bajnokságból nem tudom, ki lehet az esélyes. Esetleg marad a Valencia vagy a Malaga?

A BBL-ből örülnék, ha jövőre visszatérne az Alba vagy a Bayern, én személy szerint őket várom a Bundesliga döntőjébe. De szerintem a Bamberg sem esélytelen a döntőre.

A VTB-t nem tudom megjósolni, jelenleg a CSKA után a UNICS meg a Loko állt, amikor legutóbb rápillantottam a tabellára. Szerintem az már biztos, hogy a Himkit nem láthatjuk a 2018-19-es idényben, hacsak nem varázsolnak a VTB playoffban. 

Hiányolom egyébként továbbra is a francia csapatokat az Euroligából. Szerintem legalább egy csapat elférne onnan, elvégre mégiscsak az egyik legerősebb pontvadászat a kontinensen. Ha jól tudom, hamarosan sor kerülhet a létszám bővítésére (16-ról 18 fő); jó lenne, ha úgy már láthatnánk francia egyletet is. 

Előzmény: Gery1978 (742)