Ezeket nem tudom, honnét vetted, de én nem láttam kulon ulni senkit. Egyetlen no volt, aki a szavazás után megkérdezte tolem, hogy mikor leszek deportálva (mosolyogva, mert volt egy-két vitnk korabban), de a válaszom után tobbé nem hozta szóba a témát.. Pedig csak annyiut mondtam neki, hogy nem deportáhatnak, mert egész patkánytanyák, mint Grimsby, Stoke, Liverpool fuggenek az adómtól..
A londoniak pontosan tudják, mivel jár, ha lesz brexshit; az angol gazdaság két fo pillére a City, meg a belso fogyasztás. Na már most, ha csak egy bank, bróker elhagyja a Cityt, az beindít majd egy láncreakciót. Ennek már vannak jelei, egy csomó cég, bank, nyitott új irodákat Dublinban, Párizsban, Frankfurtban. Egyelore kivárnak.
Ha elkezdenek koltozni az Eu munkavállaók is, az még nagyobbat fog szólni. Ennek is vannak már jelei. A szavazás után voltam a kanadai kovetségen egy toborzó rendezvényen; tobb turnusban, két napon át tartották, telt házzal.
A szavazás óta rengetegen mentek el, foleg a lengyelek kozul. Egyelore nem látszik, mert per pillanat óriási a romániaiak beozonlése, de ez nem fogja sokáig fenntartani a jelenlegi munkaeropiaci helyzetet. Minden téren hiány van, a legsúlyosabb a helyzet az egészségugyben; a szavazás elott négyezer EU-s novér, doktor regisztráltatta magát egy évben, azóta csak nyolcszáz, és a régiek kozul sokan elvándoroltak.
2008-ban, aválság alatt egyszer már megmutatkozott, milyen hatással is jár, ha elmennek a kelet-európai munkások; százával álltak a kiadó házak uresen.