Minusz-
2018.04.17
|
|
0 0
25554
|
Üdv!
Tavalyi meggy alapboromból pezsgőt készíteni szándékozom, viszont mivel nem volt elég pezsgős üvegem, volt amit fél literes csatos sörös üvegbe raktam. Viszont mivel pezsgő lesz, így literenként 24 g cukorral lett megküldve, de most így a fórumba beleolvasva, hogy a sör palackban erjesztéséhez 4-5 g cukrot szokás adni fél literenként, van egy olyan gyanúm hogy sörösüvegenkénti 12 g cukrot tartalmazó meggyboromtól el fog szállni az üveg. Jól gondolom? :D
(Ahonnan az adagolást vettem, azt írtak hogy literenként 4g cukorból 1 bar nyomás lesz, ez nagyjából stimmel amúgy?
Illetve gondolom pezsgősüveggel kevesebb tapasztalatotok van, de annak ezek szerint bírnia kéne a 6 bart gond nélkül?)
Köszi előre is a válaszokat! |
|