Minusz- Creative Commons License 2018.04.17 0 0 25554

Üdv! 

 

Tavalyi meggy alapboromból pezsgőt készíteni szándékozom,  viszont mivel nem volt elég pezsgős üvegem,  volt amit fél literes  csatos sörös  üvegbe raktam. Viszont mivel pezsgő lesz,  így literenként 24 g cukorral lett megküldve, de most így a fórumba beleolvasva, hogy a sör palackban erjesztéséhez 4-5 g cukrot szokás adni fél literenként,   van egy olyan gyanúm hogy sörösüvegenkénti 12 g cukrot tartalmazó meggyboromtól el fog szállni az üveg. Jól gondolom? :D

(Ahonnan az adagolást vettem,  azt írtak hogy literenként 4g cukorból 1 bar nyomás lesz, ez nagyjából stimmel amúgy? 

Illetve gondolom pezsgősüveggel kevesebb tapasztalatotok van,  de annak ezek szerint bírnia kéne a 6 bart gond nélkül?) 

 

Köszi előre is a válaszokat!