latam Creative Commons License 2018.04.14 0 0 25537

Én 7 éve foglalkozom a sörfőzéssel, és úgy becsülöm, hogy kb. az ismeretek 30-40%-át sikerült elsajátítanom. Vannak részek, amelyeket alaposan ismerek, és nem nagyon tudnának zavarba hozni benne, és vannak részek, amelyeket csak alapszinten. Szóval nagyjából ilyen léptékben számolj, ha belefogsz a tanulásába. Egy felületes alapszintet pár hónap alatt el lehet sajátítani, de ha korrektül meg akarod érteni, és tudni akarod, hogy mi miért és hogyan működik, ahhoz jó pár év kell.
A Sernevelés oldalt láttam régebben, nekem az a gondom vele, hogy vannak részek, amelyekről nem ír semmit (nyilván nem volt rá idejük), valamint találtam a leírásban több szakmai hibát is. Azt ne kérdezzétek, hogy melyek voltak ezek, nem jegyzeteltem ki, és most azért nem akarom átolvasni az egészet. De egy kezdőnek érdemes elolvasnia, mert elég tömören leírja a lényeget jó pár témakörben, kezdőként sokat lehet belőle tanulni. Az előzőekben nem kritizálni akartam az oldalt, arra csak akkor lenne jogom, ha én is csinálnék egy honlapot sokkal jobb és bővebb leírással. Mindenképpen hasznos, hogy létezik.
Szerintem az első lépcsőfok nagyjából a Sernevelés elolvasása, a második a magazinok szintje (BYO, Zymurgy) és a szakkönyvek egy része, a harmadik lépcsőfok a szakkönyvek komolyabb része, a szakfolyóiratok (pl. Brauwelt) és a tudományos publikációk.

Előzmény: kardosur (25535)