ÁsítóSárkány Creative Commons License 2018.04.09 0 0 2001

A CN37 szerintem is tök jó  hangszer: De ezzel együtt, a CA17 szerintem megéri az árkülönbséget, hacsak nem épp az extrái miatt választod.

Papíros összehasonlítás, CN37 vs CA17:

billentyűk: RHIII vs RM Grand 2 (CA17 javára)

hangmotor: PHI vs. HI-XL (CA17 javára)

csatlakoztathatóság: CN37 javára [különbség: Bluetooth MIDI, USB to device -- audio recording MP3/WAV/SMF formátumokban pendrivera)

hangok: 15 zongora és összesen 352 vs. 8 zongora és összesen 19 (CN37 javára -- viszont a fontos hangszínek, SK-EX és EX megvan a CA-17-ben is)

virtual technician paraméterek: 19 vs. 7 (CN37 javára) [a különbség: Undamped String Resonance, Cabinet Resonance, Hammer Delay, Topboard Simulation, Decay Time, Minimum Touch, Temperament (incl. User Temperament), Temperament Key, Key Volume (incl. 88-key User Key Volume), Half-Pedal Adjust, Soft Pedal Depth]

Hangszórók mérete: 2x13cm + 2x8 cm tweeter vs. 2x13cm + 2x5 cm tweeter (ez is a CN37 javára)

A CA17-nél kiemelendő a jobb billentés ls hangmotor, míg a CN37 oldalán az USB audio recording, nagyobb tweeterek, több hangszín és paraméterezési lehetőség.

Érdemes kipróbálni a két hangszert, meg ha akár egymillióig megy a büdzsé, akkor valóban feljebb is -- és még csak a Kawairól beszélünk.

Ez kb olyan -- buta hasonlat --, hogy inkább Segafredo kávét veszek, mert elég finom és a legolcsóbb, esetleg Lavazzát mert elfogadhatóan drágább és finomabb, vagy inkább Illy-t mert az még jobb, és az kell nekem. Ha komolyan felmerül a kérdés, akkor kostólni kell az informált döntéshez :)

Szerencsére semelyik nem az 50 forintos büfés kávéhoz hasonlítható.

Előzmény: vggeri (2000)