Elnézésedet kérem, mert én csak egy koca sumo - rajongó vagyok, vannak itt a fórumon nálam sokkal,
de sokkal avatottabb, hozzáértő kollégák, akik biztosan ellátnak majd ennél sokkal jobb tanácsokkal.
Eszerint :
Ha uborkaszezon - ban szeretnék nézni valamit belőle, akkor a youtube - on felkeresem a "natural art
of sumo volume 1 - 17. oldalakat és így vissza - nézhetem a régebbi korszakok (1950 - 60 - as évektől
kezdődően, egészen 2010. - ig) nagy Basho tornáinak legjobb küzdelmeit és a leg - emblematikusabb
figuráit.
Ha pedig az éppen aktuális, ez - évi tornák küzdelmeire volnék kíváncsi, úgy ugyancsak a youtube - on
keresem fel a sumo Hatsu 2018. / Haru 2018. - cím alatt a januárban - volt, illetve a márciusban - volt
tornák küzdelmeiről készített napi összefoglalókat, a Makuchi küzdelmeiről. A következő torna - amint
azt biztosan tudod is - 2018. május 13. - 27. között lesz (a Natsu Basho) és azt is napról - napra lehet
majd figyelemmel kísérni (én ezt is a youtube - on szoktam megtenni, de a nálam sokkalta avatottabb
hozzáértő kollégák az ennél jobb minőségű NHK - összefoglalókat szokták követni). Részemről ennyi.