lehet. de mi azért megesszük a pawot :) :(
bár azon gondolkodtam, hogy a csonthéjasok (sárgabarack, ...) magja is (némileg)
mérgező (ciánvegyület), az alma mag is nagy mennyiségben, de a gyümölcs nem...
egy kis ciánmérgezés:
https://index.hu/tudomany/til/2017/07/31/cian_mergezes_cseresznye_alma_szilva_barack_amigdalin/
("A halálos dózis 1,5 milligram ciánt jelent egy kilogramm vérben. Egy átlagos almamag (0,7 g) 3 milligram amigdalint, a cseresznyemag 3,9 milligrammot, a sárgabarackmag 14,4 milligrammot, a ringlószilva pedig 17,5 milligrammot tartalmaz grammonként. Igaz, nem minden esetben és nem az összes amigdalinból lesz ciánvegyület, de szerencsétlen esetben akár három szem cseresznyemag elrágcsálása is halált okozhat. ")
...bár az alma, barack nem okoz bőrgyulladást (bár létezik almaallergia is...)
a különbség a mennyiség lehet. a paw magja(i) pl. milyen nagyok, nyilván több toxin fér el benne, bár kis mag is lehet mérgező...
valaki igazán kideríthetné, mennyire mérgező a paw mag, mégha nem is esszük meg,
mennyi toxin van a gyümölcshúsban...
az amerikaiak meg még paw fesztivált is rendeznek, mindegy, csak ártson :)
a rák és a "természetes kemoterápia" (növényi vegyületek):
https://index.hu/tudomany/egeszseg/2014/06/27/nem_eleg_a_daganat_tessek_egy_kis_cianmergezes/
bár összeesküvés-elmélet hívők és nemhívők mondhajták: megvan a rák ellenszere, csak az nem hoz pénzt a nagy gyógyszergyáraknak! :) :(