janijani
2018.04.04
|
|
0 0
25469
|
A sütőélesztőt így szoktuk felfuttatni, más élesztő lehet hogy érzékenyebb a hőre és kinyiffanna nem tudom. De ha csak simán belerakod felfuttatás nélkül úgy is jó.
Érvek és ellenérvek az élesztő ügyben?
Sütőélesztőt bármikor tudok venni, sörélesztőt meg csak Pestről vagy külföldről. Olvass vissza a topik elejére, mindenki sütőélesztővel erjesztett. Én is ezzel csinálom, sajátkészítésű malátával és meg vagyok elégedve vele. De azért kiváncsi vagyok mi a különbség, ha Pesten járok tervezek venni egy sörfőzőcsomagot gyári malátával sörélesztővel. Állítólag a sörélesztőnek gyümölcsösebb íze van és masszívabban leül a palack aljára. Ha töltök belőle nem keveredik úgy fel.
|
Előzmény: kecsegedzsesz (25468)
|
|