Bimara Creative Commons License 2018.04.02 0 1 71

A magam részéről a saját érdekemben húzom az x-et.

Én a szocializmusban nőttem fel. És totál elegem lett az egypártrendszerből. Nagy reményekkel néztem a rendszerváltás elé. Sohasem hittem volna, hogy harminc évvel a rendszerváltás után egy másik pártállam növi ki magát, ami még a kádárista rendszernél is durvább. 

Utálom, hogy ne lehessen az embernek nyíltan kimondani a véleményét, mert retorzióra számíthat.

Ezért is kérdeztem, hogy mi a véleményed a félelemkeltésről. Szerinted ez elfogadható? Mert szerintem nem. 

Nálam a demokrácia azt jelenti, hogy a képviselők engem képviselnek, és nem a pártjukat, a hatalmukat. És hogy ha valamit elcsesznek, akkor visszahívhatók és megbüntethetők legyenek. Elvárom a törvény előtti egyenlőséget is. Márpedig ez most nincs. 

Én tehát demokráciát akarok. Ezt várom el az új kormánytól. Sajnos az már most látszik, hogy ha Orbán marad hatalmon, akkor a demokráciának még a maradéka is elenyészik. Úgyhogy nekem gyakorlatilag mindegy, hogy ki és hogyan szünteti meg a fidesz egyeduralmát. A lényeg, hogy a pártállamnak legyen vége.

Előzmény: guilden stern (57)