.ETNA.
2018.03.28
|
|
0 0
4009
|
Mikróban még sosem próbáltam, jénaiban - kevés sóval - a fagyasztott zöldséget szoktam mikrózni. Nekem csak kelesztő tálam van, ajándékba kaptam, ebben szoktam kikeverni a palacsintatésztát, vagy a nokedlit, kelesztésre még soha nem használtam :-)
A rizsre biztos módszerem van, mindig sikerül, erre a célra használt csészében 2 csésze B-s rizst tésztaszűrőben megmosok, villanytűzhelyen 5-ösön melegítek egy kevés olajat, arra rádobom a rizst, kavargatom kicsit, közben felforralom a vizet a vízforralóban 4 csésze forró vizet öntök a rizsre úgy, hogy az egyik csészébe teszek sót és esetleg vegetát. Fedő alatt bugyogva forr (4-esen), aztán, amikor már csak egy kevés víz van rajta félrehúzom a tűzhelyen, ráterítek a fedőre egy törülközőt (lényegében bebugyolálom) és hagyom, hogy puhuljon. Ezt egyszer régen - kényszerből, mert amúgy zacskós rizst vettem sokáig, de akkor éppen kifogyott - így csináltam és sikerült, azóta nem változtatok a bevált, klasszikus módszeren :-) |
Előzmény: Nerdy (4008)
|
|