.ETNA. Creative Commons License 2018.03.28 0 0 4009

Mikróban még sosem próbáltam, jénaiban - kevés sóval - a fagyasztott zöldséget szoktam mikrózni. Nekem csak kelesztő tálam van, ajándékba kaptam, ebben szoktam kikeverni a palacsintatésztát, vagy a nokedlit, kelesztésre még soha nem használtam :-)

 

A rizsre biztos módszerem van, mindig sikerül, erre a célra használt csészében 2 csésze B-s rizst tésztaszűrőben megmosok, villanytűzhelyen 5-ösön melegítek egy kevés olajat, arra rádobom a rizst, kavargatom kicsit, közben felforralom a vizet a vízforralóban 4 csésze forró vizet öntök a rizsre úgy, hogy az egyik csészébe teszek sót és esetleg vegetát. Fedő alatt bugyogva forr (4-esen), aztán, amikor már csak egy kevés víz van rajta félrehúzom a tűzhelyen, ráterítek a fedőre egy törülközőt (lényegében bebugyolálom) és hagyom, hogy puhuljon. Ezt egyszer régen - kényszerből, mert amúgy zacskós rizst vettem sokáig, de akkor éppen kifogyott  - így csináltam és sikerült, azóta nem változtatok a bevált, klasszikus módszeren :-)

Előzmény: Nerdy (4008)