green69
2018.03.27
|
|
-1 1
9959
|
Köszi hogy megosztottad a gondolataidat tapasztalataidat. Sokat gondolkodtam mit lehetne tenni fagyok idején ? Mi az ami számomra megoldható és elérhető? Ez a megoldás elég olcsónak tűnik a többihez képest ezért döntöttem az mellet hogy építek egy ilyesmit. A költség/hatékonyság viszonyában szerintem nem találni olcsóbb megoldást. És ahogy te is mondod otthon ülve imádkozva nem védi meg senki a fákat/termést. A tartályt én is használtan valami bontásból szeretném beszerezni. A méreteket azért kérdeztem mert arra gondoltam hogy én a tűzteret a ventilátor előtt alakítanám ki szintén rostélyon /és ebben az esetben egy kicsit ducibb tartály jobbnak tűnik/ ebből adódóan az ajtó is az oldalára kerülne és innen lehetne rakni a tüzelőt. A "kipufogók" felett pedig egy terelő lemezt hegesztenék be, ezzel leszorítva meggyorsítva a levegő kiáramlását. A ventilátoron még nem gondolkodtam /vagyis gondolkodtam de nem jutottam még dűlőre/ ez valóban a legfontosabb része a gépezetnek.Elgondolásom szerint az sem jó ha nagy a teljesítmény hiszen a több levegővel gyorsabban égetjük a tüzelőnket, az alacsony teljesítménnyel pedig nem tudjuk rendesen ki "fúvatni" a meleg levegőt. Valami köztes hatékonyságot szeretnék belőni. Alváznak egy kis teher hátsó hidra gondoltam /valami bontóból/. |
Előzmény: Mozo66 (9957)
|
|