Mozo66 Creative Commons License 2018.03.27 0 0 9957

Konkrét méretekkel szerintem nem érdemes foglalkozni mert a tartályt ( ami a kazán teste ) érdemes készen megvenni ...és a többi részegységet is .  Én ha most építenék akkor vennék egy alvázat vonórúddal ...ez lehet egy kiszuperált utánfutó is arra rászerkeszteni a tartályt és a ventilátort .   Ugye a ventilátor a lelke arra érdemes odafigyelni az én megoldásomnál jobb egy nagyobb teljesítményű .  Vagy épületszellőztetésnél használt radiálventilátort vagy egy...szintén kiszuperált ... permetezőről érdemes amin már van gyorsító áttétel .   Aztán ezeket össze kell hozni . 

Mindenképp kell bele rostély hogy a tüzelő alá is lehessen fújni levegőt és érdemes lenne egy terelőlemezzel szabályozhatóvá tenni hogy mennyit fújjon alá így szabályozható lenne az égés gyorsasága .

Ha kellően erős az anyag akkor nincs jelentős vetemedés mi az ajtó zsanérjánál tapasztaltunk némi vetemedést ... mondtam a lakatosoknak hogy jó lazára csinálják , persze hogy passzentos lett .

Mi 2 mázsa szenet tudtunk eltüzelni úgy hogy nem volt aláfújás ... ha alá lehetne akkor ennél több is elmenne és fából szerintem többet mint 2 mázsát .   Azt hozzá kell tenni hogy vizes fát tüzeltünk ami ebben az esetben nem ront a hatásfokon mert a meleg pára sűrűbb mint a hideg száraz levegő így jobban közvetíti a hőt .  A tartály fala 3-4 mm körüli és volt hogy enyhe vörös izzásig hevült .... akkor jól nyomta a meleget .

Hogy milyen hidegben hatékony ...????    Na ez használat kérdése .  Mi úgy tapasztaltuk , hogy azt kell megakadályozni hogy a virágzat felületén deresedés kialakuljon mert ha nem deresedik a felülete akkor belül sem alakulnak ki a jégkristályok .  A nagy előnye az hogy ha esetleg extrém hideg van és úgy ítéljük meg akkor érdemesebb kisebb területet védeni biztosan mert sokkal jobb ha fele termést meg tudjuk menteni mint ha ez egészen sikertelenül próbálkozunk .  De szerintem jól kitalált szerkezet esetén komoly virágzáskori fagyokat ( -5 -6 ) is át lehet vészelni ...persze sok minden egyedi körülménytől is függ .

Az egészen biztos , hogy lényegesen nagyobb esély van megmenteni a termést mint ha otthon malmozunk ... meg idegeskedünk .

Előzmény: green69 (9955)