Spanos Creative Commons License 2018.03.26 0 0 11005

No, 2 dolgot sztorizok, mindenki tegye oda a történetet, ahová gondolja.

Az autó alatt akarom, nem akarom, látok "friss" olajtócsát. No nem sokat, kb. 0.5-1 dl lehet (maximum), de a helyzet egyértelmű, valahol csöpög valami. A színe étolaj színű, ezzel megint nem vagyunk előrébb, mert motor és váltóolaj egyaránt lehet. elvittem a szerelőhöz, aki ránézett és csak azt tudta megállapítani, hogy minden úszik az olajban, előtte mosassam le alaposan és akkor okosabbak leszünk.

Lemostam alulról is (elment rá 2 liter féktisztító! :o amit látok: nem alulról jön, hanem bal hátsó feléról, gyakorlatilag a kerekekkel egy vonalban. Talán a féltengelynél ereszt?

Itt lesz egy vicces történet is: nagynyomásúval kimostam a motorteret, a váltót áztattam hol brigécióval, hol vízzel. Indítok, simán megy, hibakód semmi. Mentem vele 20km-t, 60-as tábla után beteszem 3-asba, hogy meghuzatom. Erre meg ment a kocsi, ment a fordulat is fel, a km óra is, de mintha nem 3-asban, hanem 5-ösben gyorsulnék! Teljesen szívó benzines érzésem volt! Hibakód semmi, ment. Utána egy 10km után megint rápróbáltam, jó volt... érdekes.

---------------

Más: na, ezt kezelje ki-ki a maga helyén, meg hogy kinek rövid a f...a, annak a kocsija legyen gyors:

Piros lámpánál állok, mellettem egy "új" (3-4-5?) éves Audi A6 3.0 TDI, olyan 40-50 közötti pógárral (én is 40 vagyok, a kocsi 2.0 TFSI). Már előtte gondoltam rá, hogy megnézem mekkorát lép az A6-os. Zöld a lámpa, 1-es, az Audi orra kicsivel a Passat előtt, hagytam 1-esben a kocsit, rányomtam annyival, hogy a Passat orra az Audi előtt legyen, majd 2-es. NA, ITT pipult be az Audis kollega és nyomta neki... GYEREKEK! én 2-esben padló gázon mentem, de az az AUDI 2 hosszt rámvert!!!! :D Néztem, mint a lukinyúl! Nem volt koromfelhő, nem volt semmi, egyszerűen lelpéett, mint a szar. annyi volt egyedül a fura, hogy a 2 kocsihossz után a távolság konstans maradt közöttünk.

A következő lámpánál az audis előzékenyen leindexelt jobbra és hagyta a "hülyegyereket".

Na és itt jött be egy másik csavar: ezt látta egy piros Corsa OPC és a következő lámpánál annyira lelépett, hogy ott is csak hitetlenkedek! :D "Mi folyik itt Gyöngyösön?".

P.s.: a 204 Le-s A6-os gyorsulása, ha jól láttam 7.2 sec, de ha az erősebb volt, akkor végleg elkalapált volna.

Max. azzal tudtam volna előnyt szerezni, hogyha 1-esben tiltásig forgalotm.