Én pediglen úgy vélem, hogy sokkal inkább Takayasu számára van tétje a holnapi összecsapásuknak.
Kakuryu ugyanis már besöpörte ezt a Yusho - t, ám Takayasu - ha nyer, 12 - 3 eredménnyel Jun Yusho-
val zár, azaz ráadásul Yokozuna - hoz méltó eredménnyel. Ez egy első megmászandó lépcsőfok lenne
számára a Yokozuna - ranghoz vezető rögös úton. Ezt követően ugyanis két tornát kellene megnyerni
(Yusho - val zárnia) és emellett legalább 12 - 12 nyert mérkőzéssel zárnia ahhoz, hogy teljesíthesse a
kinevezéshez szükséges minimum - feltételt (két Yusho - t, további egy Yokozunához méltó eredményt,
azaz Ozeki - rangban elért három kachikoshi - t, mindösszesen legkevesebb 36 megnyert mérkőzéssel.
Nem tudom, hogy Hakuho meddig lesz távol, de ahogy Kise fizikai és mentális állapotát így elnéztem,
nem sok esélyt látok a vissza - térésére. Ez tehát megfelelő alkalom, pillanat lehet Takayasu számára
az előrelépésre, illetve a felkapaszkodás megkezdésére, mondjuk 2018. -évben. Goeido - ban messze
nem látok ekkora potenciált egy ilyen +szint meglépéséhez. Persze ehhez magának Takayasu - nak is
stabilizálni kellene ezt a formát, valamint töretlen, elszánt kűzdeni-akarást, éppen azt, amit egy ilyen
hatcos Mitakeumi ellen volt képes "előhúzni a hátizsákjából".
Azt hiszem, hogy maga a sumo-sport csak nyerhetne egy ilyen váratlan eredmény bekövetkezésével.