dave_dömper Creative Commons License 2018.03.24 0 0 4357

14. nap :

Két érdekes összecsapást láthattam ma :

1./ Ichinojo - Shodai :

Egy "hairpull" - ítéletes meccset már láthattunk ezen a tornán. A mai ügyeletes hajfogást, "hairpull" - t

ezúttal Ichinojo mutatta be, de szerintem úgy, ahogy az a lehetséges szabálykönyvben (ha egyáltalán

létezik ilyen) le van írva. Szerintem a maga valóságában ez sokkal "hairpull" - abb volt annál, amit a

székbírák a korábbiakban (egy monoii során) habozás nélkül megítéltek. Ezúttal azonban sem a Gioyi,

sem az öt székbíró nem láttak okot erre, pedig itt és most a maga valóságában ez került bemutatásra.

Shodai még lefelé - kifelé menet is a fejét (haját) fogta (a meglepetéstől).

2./ Takayasu - Mitakeumi :

Nézetem szerint a torna  lég - emlékezetesebb meccse volt itt, ez alkalommal látható. Mind a kettőjük

számára érdekes / fontos lehetett az eredmény, mert ilyen küzdelmet ezen a tornán még nem láttam.

Mitakeumi úgy ment bele, hogy, ha a korábbi napokon csak fele-negyed ennyi akarás lett volna benne,

most nem ilyen pocsék eredmény állana a neve mellett és nem esne vissza a Sanyaku - ból, ami így -

most könnyen előfordulhat. Ki érti ezt ? Végül azután az úgyszintén rendkívüli akarással kűzdő Ozeki

hajszállal nyert. Igazi, kiemelkedően izgalmas "sumo - feeling", élmény volt.