Csimpolya Creative Commons License 2018.03.23 0 0 1435

Ma délelőtt megnéztem a Gardenexpo + orchideakiállítást. Ami az utóbbiakat illeti, szépek voltak. Mi több, nagyon szépek! A kert kapcsán voltak fenntartásaim. Nem mintha a kiállított kerti bútorok, medencék, üvegházak stb. nem lettek volna szépek, dehogy! Viszont nagy kert egy-két kertész, no meg sok pénz és némi sznobizmus is kellett volna hozzá. A grillberendezések akkorák voltak, hogy nyugodtan lehetett volna 25-30 személy részére sütögetni rajta. Szó, mi szó, megkóstolnám, amit ott készítettek el. Igaz, volt olyan grillsütő is, amit egy-két személyre szántak, azok sem voltak csúnyák éppenséggel. A kemencék is remekül néztek ki, árultak még térköveket is. Az automata fűnyíróra meg egyenest a cuki a megfelelő jelző, kisebb volt, mint a porszívóm., és szorgosan járt fel-alá.

Egyetlen kerti bútor volt, ami feltétel nélkül tetszett, egy csinos, láncon lógó, fonott karosszék, ezt szerintem teraszra szánták. Nagyon szívesen kávéztam volna egy ilyenben.

Sajnos, a belépőíj kissé borsos még a nyugdíjasoknak is, viszont senki-semmi nem sürget, nyugodtan lehet nézelődni.

Az árusok pedig szívesen elbeszélgetnek a leendő vevőikkel. Ahol érdeklődve figyelő közönség gyülekezett, ott egy olyan kertész beszélt a növényeiről, főleg az általa nagyra becsült citromfáiról.

Ahol viszont kifejezetten szájtátva figyeltek (főleg a nők) ott egy svájci szuper botmixert mutattak be. Tapintatosak voltak, mert amikor rákérdeztem az árára, azt mondták, hogy majd később közlik. Ezért aztán gyorsan és feltűnés nélkül eloldalogtam.

Annyira azért nem gyorsan, hogy meg ne vegyek egy viaszvirágot, mert első látásra megtetszettünk egymásnak. Előbb-utóbb csak tavasz lesz, és remekül fog mutatni az erkélyen.