helena9 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 75

Nagyon köszönöm a (gyors) választ!

A megtérülési kérdést úgy értettem, hogy az éjszakai/vezérelt amennyivel olcsóbb a nappalinál, tekintettel az éjszakai bekötési költségére is, amivel nem vagyok tisztában. Tehát pl. a bekötési költség lenne 50 ezer Ft az éjszakainál, de havonta 5000 Ft-ot lehet vele sprórolni ahhoz képest, mintha nappali áramra lenne kötve a bojler is, akkor mondjuk eléggé megéri. Csak ezek azok az adatok, amelyekkel nem vagyok tisztában. (éjszakai áram bekötési költsége, illetve, hogy mennyivel olcsóbb a nappalinál és ez kb. mit jelent havi szinten adott használat mellett egy bojler esetében).

Arra sajnos nincs lehetőség, hogy gázról menjen bármi is, a fűtés igen, de az központi kazánról működik, a lakásokba nincs bevezetve a gáz.

Én bízom benne, hogy a ház engedélyezi a plusz ampert 32-ig minimum, ahogy látom a többi lakásban mind meg van emelve 32-re ill. 48-ra, enélkül gyakorlatilag használhatatlanok lennének a lakások. Annak örülök, hogy azt írod, hogy a 32 amperrel már el lehet boldogulni (fűtést kivéve), mert annál többet nem nagyon szerettem volna csak ha muszáj, mivel nagyon sokba kerül. 

Előzmény: Ofenbau (74)