Sziasztok!
Laikusként a szakértelmetekre lenne szükségem, nagyra értékelném, ha segítenétek nekem megoldást találni.
Adott egy a 60-as évek elején épült 'kádár kockának' csúfolt sátortetős családi ház, melyet szeretnék felújítani és amely alapvetően nyaralóként funkcionálna a jövőben. Édesanyámék heti-kétheti rendszerességgel hétvégente tartózkodnának ott (esetleg télen is), illetve nyáron egy-két hétig lenne lakott.
Kisméretű téglából épült, szigetelés nélkül, hagyományos fa nyílászárókkal. Korábban fa és szén tüzelésű kályhákkal fűtötték.
A helyiségek az alábbiak:
- szoba (20 m2)
- szoba (20 m2)
- szoba (8 m2)
- nappali (15 m2)
- étkező + konyhafülke (15 + 3 m2)
- fürdőszoba (15 m2)
Ebből a nappali és étkező + konyhafülke (+ egy kisebb közlekedő a fürdőszobához és a WC-hez) egy légtérben vannak. A belmagasság 2,8 m.
Állagmegóvás céljából villany konvektoros 15 C°-os temperáló fűtés merült fel a téli hónapokra vonatkozóan, mondjuk október közepétől március közepéig.
Elsőre 2-3 db 2000 W-os konvektorra gondoltam viszont nem tudom, hogy fentiek ismeretében ennek a kombónak (szakmailag) van-e létjogosultsága, lenne-e értelme? Ha igen, kisebb befektetéssel és vállalható áron fenntartható lenne-e, megérné-e megvalósítani?
Esetleg van-e más javaslatotok? Szívesen fogadok minden jó tanácsot! 🙂
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Csaba