A rizsfőzőben kb. 30 perc alatt fő meg a rizs. A kenyérsütőgépnek vannak a riszfőzés téren "hiányosságai", például nincs rajta párakieresztő nyílás, bár, ha kicsit valamivel megemeled a tetejét ... talán, de akkor a hő is elillan. A sütés ugye eleve kizárt, ahogy a dagasztás közbeni keverés is. Hát, nem egyszerű "móka" lenne :-)
Egy időzítőt mindenképpen használnod kell, mert még a sütés nélküli sima kelesztés/dagasztás funkció (az enyémen tészta progi, ezen készítem a pizzatésztát, vagy zsemlét, amit aztán táblán megformázok és sütőben sütöm ki) sem mehet végig, miután keverni nem kell. Azt nem tudom, hogy a kelesztés hőmérséklete például elég-e ahhoz, hogy az amúgy hideg víz (amit a rizsára öntöttél) kellőképpen felmelegedjen és a rizs magába tudja szívni, hogy megpuhuljon.
Egyébként most néztem, 4.489,- Ft-ért már kapható Sencor (kisebb családoknak, egyedülállóknak ideális, ahogy olvasom a vásárlói véleményeket), 5ezerért Rohnson rizsfőző ... én nem vagyok ennyire "bátor" :-), vagyis biztosan nem próbálnám ki, de attól még lehet, hogy kiderül, milyen tökéletes rizst lehet kenyérsütőben is készíteni :-)
Ha mégis kipróbálod, írd meg légy szi' a tapasztalataid!!
https://elektromos-fozoedeny.arukereso.hu/?st=Rizsf%C5%91z%C5%91&orderby=1&gclid=EAIaIQobChMIpN_K-8v62QIVlJIYCh2H5AnOEAAYASAAEgK01fD_BwE