Smürc Creative Commons License 2018.03.20 0 0 25398

Nagyon gusztusos lett a roppantód! Tetszik a "doboz" -oldal rögzítése, meg hogy a hengerek vége a falra passzol, nem fér közé szem. (Láttam rosszabb megoldásokat.) Tehetnél fel képet oldaláról is, ahol látszik a csapágyazás és a hengertáv állítás konkrét megoldása.

 

Ahogy írod, meg látszik is, kíméletesen bánik a pelyvával, esetleg még érdemes kipróbálnod a maláta megnedvesítését roppantás előtt. Én, mondhatom, megdöbbentem, milyen pozitív hatása van, mennyire még jobban egybemarad a pelyva. Olvastam, hogy a malátát terítsük ki, finoman permetezzük, forgassuk, permetezzük... Ezt túl tökölősnek találtam. Egy fazékban lévő egész malátaadagra (10kg) rálöttyintettem 1-2 dl vizet, majd kezemmel gyorsan elkevertem, ezzel teljesen jól egyenletesen szétoszlatva a maláta felszínén. Ezt a vizet a plyva beszívja, rugalmas lesz tőle, de kívül már szinte száraz is, nem tapadnak a szemek és a pelyvánál beljebb sem jut a víz. A szükséges vízmennyiséget ki kell tapasztalni, de ha ez már rutin, akkor ez a pár másodperces tevékenység nagyon meghálálhatja magát a szűrésnél!

 

Lehet, hogy egy lendkerékkel kiegészítve a motoros hajtás is feleslegessé válna, hiszen még úgy is elég gyors lehet. Egyszer valaki írta is, hogy ő kézzel hajtja a roppantót, mert kézműves sör. :) Most már nekem is a tekerés a rítus része. Esetleges segítők meg megtiszteltetésnek veszik, ha tekerhetik a roppantót. :)

Előzmény: janijani (25396)