Ma jöttünk vissza egy pár napos Portugál útról. 2 gondolatot osztanék meg:
Az egyik hogy Sintra-ban ha az idő engedi érdemes megnézni nem csak a Pena Palace-t és a Mór erődöt, de a Quinta da Regaleira-t is. https://www.tripadvisor.co.hu/Attraction_Review-g189164-d484394-Reviews-Quinta_da_Regaleira-Sintra_Sintra_Municipality_Lisbon_District_Central_Portugal.html Nekünk nagyon tetszett, gyerekekkel visszamegyünk majd egyszer amikor jobb idő lesz.. de még a szitáló esőben is jó volt nagyon. Kicsit szürreális, de a sok palota után üdítő színfolt az elvarázsolt kert :)
A másik tipp hogy Portugáliába mindenképp érdemes a full protection az autóbérléshez valamilyen konstrukcióban. Mi hosszas utánaolvasás alapján (van ahol még takarítási díjat is fizettetnek) végül a Sixt-nél foglaltunk, a wizzair/rentalcars-on keresztül, és ott vettem full protectiont. Az autót nagyítóval nézik át, amikor átadták egy olyan sérülést is felírtak (szerencsére) ami gyakorlatilag csak bizonyos fényviszonyok közt látható és nem karcolás csak olyan amit szerintem ki is lehetne polírozni... aztán persze a 3. nap észrevettem hogy egy icipici (kb 1 mm-es) kavicsfelverődés van a szélvédőn. Nem vettük észre hogy felverődött, abban sem vagyok biztos hogy ott volt-e, szakadó esőben mentünk első nap, lehetetlen lett volna észrevenni. Hát leadáskor ők észrevették, 65 EUR-ba került, de adtak minden papírt és elvben ha bejelentem a Traveljigsaw-nak akkor visszaadják a pénzt.
A dolog csak azért érdekes mert év elején az USA-ban béreltünk Mustangot, úgyanez történt, ott baromira nem foglalkozott vele az Alamo..
Tehát ha valaki bérel én javaslom hogy ne kockáztasson Portugáliában mert nagyon kekecek.