Életbölcsesség Teréz Anyától
„Mindig mosollyal köszöntsük egymást, a mosoly a szeretet kezdete.”
„A béke egy mosollyal kezdődik.”
„Ha nincs békénk, az azért van, mert elfelejtettük, hogy egymáshoz tartozunk.”
„Ha szerény vagy semmi baj sem érhet, sem dicséret, sem szégyen, mert pontosan jól tudod ki is vagy valójában.”
„Én olyan dolgokat tudok megtenni, amit te nem, és te olyan dolgokat tudsz megtenni, amit én nem. Együtt nagyszerű dolgokat hozhatunk létre!”
„Az emberek irreálisak, logikátlanok és önzők. Szeresd őket mindezek ellenére is.”
Azt hihetnénk, hogy a szegénység csupán az otthontalanságot, éhezés és a ruhátlanságot takarja. Az igazi szegénység a szeretet hiányában, feleslegesség érzésében mutatkozik meg. Saját otthonainkban kell kezdenünk az effajta szegénység orvoslását.”
„Nem érhetjük be pénzzel, a pénz nem elég, a pénz csak kapott dolog. Amire igazán szükség van az a szíved és a szereteted. Szórd szét a szeretetedet bárhová is vigyen utad.”
„Az egyik legnagyobb betegség, ha senkije vagyunk valakinek.”
„Életünk végén nem a diplomáink alapján leszünk elbírálva, vagy hogy mennyi pénzt szedtünk össze, vagy hogy milyen dolgokat valósítottunk meg. Hanem aszerint leszünk elbírálva, hogy: „Éhes voltam és te megetettél, fáztam és te ruhát adtál, nem volt fedél a fejem fölött és te befogadtál.”