van_Persil Creative Commons License 2018.03.07 0 0 22462

Ja, te vagy az, aki most az összel úgy ültette el, hogy nem vágta vissza? Amint lehet, (eltünik a hó a tökék körül) egyböl vágd vissza összesen 2 db rügyre. A sebeket pedig kend be faseb-kezelövel. Ha van homokod, akkor azzal csirkézd fel.

A thiovit legkorábban 4-6 leveles állapotban jöhet.

A 2-3 permetezés teljességgel fölösleges és értelmetlen pénzkidobás, mert a szölöt megvédeni vele nem tudod, amennyiben jön a fertözés, max azt éred el, hogy a betegségek ellenállóak lesznek azon szerek ellen, amiket használsz. Ha csak ímmel-ámmal csinálod, akkor nem tudsz megbirkózni a feladattal. Én sok szöllösgazdát látok hencegni azzal, hogy "én még nem permetütem", meg "én csak háromszor permetütem", de amikor megkérdezi az ember tölük, hogy mennyit és milyen minöséget szüerteltek, akkor csak hallgatnak, vagy azzal "dicsekednek", hogy ök aztán felcukrozták a 15-ös mustot 21-esre.

De ha tényleg csak háromszor vagy hajlandó permetezni, akkor réz+kén. de nehogy abba a hibába essél, hogy majd jól adsz neki, hogy csurogjon róla, mert azzal ártasz a szölönek (perzselhet), és ártasz a talajnak is, ahova lecsurog.

A biodinamikus növényvédelem (amikor házi kutyulmányokkal "erösíted" a szölö védekezését, meg pontosan annyit ér, mint a homeopátia. Semennyit.

Előzmény: Zsu_1985 (22460)