Smürc Creative Commons License 2018.03.03 0 0 25317

Nagyon köszönöm a "kinek mit ad ez a hobbi" kérdésemre írt válaszokat, mert kicsit off-osnak éreztem, mivel itt leginkább a technikáról szokott szó lenni. Gondoltam, legfeljebb kicsit hülyének néznek és hallgatásba merül. Most mégsem bánom, hogy kicsit ilyen irányba is színesítjük a fórumot.

Nekem most az említett sárga-zöld rövidgatyám volt a gondolatébresztő, mivel az semmiképp sem sorolható a technikához, mégis van jelentősége, mert jobban érzem magam benne sörfőzés közben.

Egyébként én is a "szakma szorgalmas tanulásánál" tartok és mivel kevés időm van a főzésre fejben valószínüleg többet foglalkozok vele. Évek alatt azért gyűlik a technika tárgyban és hozzáértésben is.

Mindig tudok valamit javítani, fejleszteni, de nem valami tökéletességre törekszem, mert az szerintem úgysem létezik. Az egész tevékenység meg lehet, nem több, mintha újra és újra az ujjammal a levegőbe rajzolnék egy szép ívű vonalat és ezt igyekeznék egyre biztosabb kézzel szépíteni. Nem egy tökéletes formát célozva, mint egy kör, hiszen azzal elveszne az egyediség és a személyesség.

Azért a sör sem elhanyagolható, mint a tevékenység eredménye, de a közben születő gondolatok érzések mellett nem állítanék fel sorrendet, hogy melyik a fő- és melléktermék.