cornus015 Creative Commons License 2018.02.17 0 1 1017

A paprika nem lesz könnyű. 

De nem lehetetlen :)

Közben nekem megjött az alis rendelésem. 

Ahogy én csináltam: 

40cm széles, 1m hosszú led alu profil. 

Erre rá 25db 3W-os powerled, arányaiban: 2 FullSpektrum : 1 Sima Kék : 1 Mélykék : 1 Természetes fehér. 

Az alu profil másik oldalára hűtőbordákat tettem, ezt most még bővítem, mert még így is 60 fokosra melegszik. 

Bitang ereje van, simán bevilágít egy szobát - már az emberi szemnek, növényeknek persze nem elég. 

Én 2db ilyen csináltam, ez egy 240 hosszú, 60 mély és 48 magas keltetőt világít, ami ki lett rakva fényvisszaverő prizma fóliával. Alulról talajfűtést kap - ezt termosz kapcsolja. Illetve kap még egy ki/be meneti ventillátort is a doboz. 

Hűtőborda nélkül (ez a legdrágább az egészben 4-5e Ft 1 méterre..) az 1m profilon 25 led trafóval, mindennel 6000Ft-ra jött ki. Sokkal sokkal olcsóbb mint itthon bármi, viszont foglalkozni kell vele. Forrasztani, ragasztani, tervezni stb... És van 1-1 selejtes dióda is ami vagy gyárilag rossz vagy gyorsan feladja, ezeket kimérni és cserélni az elején. Szóval érteni kell hozzá, de cserébe sokkal olcsóbb a végeredmény. 

Így fest amúgy: https://1drv.ms/u/s!AhUcGxQKxvt9gaIAIq6iVf7G-sBStA 

Ha valaki ilyet csinálna: kevesebb ledet tegyen a profilra (és több ledprofilt egymás mellé, így meglesz a 25/méter), vagy rögtön hűtőbordára tegye az izzókat. A melegedés a legfőbb hibatényező itt. 

Előzmény: fűSzaki (1016)