djuice Creative Commons License 2018.02.13 0 0 1945

Én erre a külföld majmolására sosem adtam. Nem azt mondom hogy pl. nem próbáltam ki a nagy reklámozások fejében az MP Kawaiokat, de az az agyonhájpolt 30cm-is fa billentyűzet olyan kakedli minőséget tükrözött, hogy vegye aki szereti.

A Rolandnak tényleg kopogósak voltak a billentyűi, ez igaz, de szerintem legközelebb áll pl. egy koncert Bösendorfer billentéséhez az összes közzül a PHA mechanika családjuk. És nem fárad egyszerűen a kéz rajta órákon át sem, olyan jól eltalált a súlypontjuk. A Roland volt pl. aki elsőnek csinált kiváltópontos dig. zong. mechanikát is. Lehet erről vitatkozni, de ki kell a valóságban próbálni leginkább!

Volt Yamahám is GH mechanikával, na az volt csak a lomha csuklógyilkos mechanika! Az NW már sokkal jobb bennük ma, viszont iszonyat könnyű, elszalad rajta a kéz. Szóval mondhat ki-ki bármit, nálam a Roland az egyik legjobb. A francia kocsikat is milliók méltatják ha már a külföldi fórumokat tartjuk etalonnak mint a Kawai esetén (amúgy sok dilettánsvélemény is van ott), aztán engem ott se lehetne a német vagy japán gépektől eltéríteni

Előzmény: vggeri (1941)