vggeri Creative Commons License 2018.02.13 0 0 1941

"mert szerintem a Rolandoknak van a legjobb mechanikája"

Azért ezzel a véleménnyel a kisebbségben vagy. Szinte minden nemzetközi fórumon elég nagy egyetértés van abban hogy a Kawai és a Yamaha csinálja a legjobb billentyűket, sőt azt merném mondani hogy a Kawai billentyűit tartja a legjobbnak a zenészek többsége. A Roland nem is készít "top" billentyűzetet, a 1.5 milliós LX17-ben is ugyanaz a billentyűzet van, mint at 500 ezres HP601-ben. Ez egy rövid, műanyag, nagyon könnyű billentyűzet. Egyébként nem rossz szerintem sem, habár elég hangos, és szerintem túl könnyű. De a Yamaha 675-685-ben, és az említett Kawai-okban lényegesen hosszabb, fából készült, koncert zongorákat sokkal reálisabban utánzó billenytűzetek vannak amik csak a legfelsőbb modellekre van kifejlesztve. Abban igazad van, hogy nehezebb a billentésük, csakúgy mint egy akusztikus zongorának.

Persze az egész dolog abszolút szubjektív, de azt nem tudom mi alapján mondod, hogy "szerintem nem a Kawai lesz a te márkád". Játszottál már a CA 67/78/98 valamelyikén valaha? 675/685-ön? Érdemes kipróbálni! :)

Előzmény: djuice (1939)