Enged meg, hogy én is reagáljak az olvasottakra.
Nekem is van narancsfám, kétfajta is. Mindkettő vérnarancs két különböző változata. Az egyik fél méteres és közel 7 normál méretű termést érlelt be.
Teljesen jogos, hogy amit a piacon (boltokban) meg lehet kapni, azt minek pátyolgatni, nevelni odahaza.
Így értelmetlennek tűnhet az én közel 7 fajta mandarin fám is. Rengeteg, jó minőségű, olcsó mandarint lehet kapni.
De!
Mandarin és mandarin, narancs és narancs között is lehet ízben óriási különbség. És már eddig is volt szerencsém megtapasztalni a különösen zamatos mandarin ízeket.
DE ha tovább megyek, nem citrusok terén, khaki szilvafám is van és ilyen gyümölcsöt is lehet kapni lépten-nyomon.
Egyébként kumvátot is tudok venni nagyon sok helyen (Tesco, Lidl, Budai Spar üzletben, néhány menőbb gyümölcsösnél).
Amiben száz százalék igazad van, Buddha keze vagy óriáscédrát sehol nem kapható.
De még a Buddha kezénél maradva, nekem inkább dísznek lesz tartva. Szép nagy gyümölcsét kandíroztam, de mivel nem sütünk különleges süteményeket, így megmaradt tisztán nassolásra.
De egészen biztos, ez nagy részt ízlések kérdése.
Te (ahogy olvastam anno) profi módon tudod készíteni és felhasználni a cédrátokat, így nálad ezek jól hasznosulnak.