Amikor a film játszódik, már ellenségek, ráadásul azt Rowling sosem mondta, hogy Grindelwald részéről kölcsönös lett volna ez a dolog. Nekem úgy rémlik, csak Dumbledore-ról volt szó.
Grindelwald magánéletéről még semmi sem derült ki, akár sokgyerekes családapa is lehetett, bár nem valószínű, Rowling Malfoy-ékon kívül nem nagyon adott egyik gonoszának sem hagyományos családi életet és értékeket.
Egyébként nekem személy szerint tetszik az eredeti könyvekben lévő hagyományos elképzelés a családról (nincs válás, élettársi viszony, balkézről való gyerek, patchwork family stb. csak házasság legalább 1 gyerekkel vagy szingliség, a kamaszok részéről meg abszolút ártatlan tiniszerelmek.)
Ha úgy vesszük, persze ez is presszionálás valamilyen szinten, én nem is akarok megbántani senkit, aki nem e szerint él, a mi családunk sem olyan volt. Csak nekem gyerekként annyira hiányzott volna egy normál felállású család, hogy ez külön pozitív emlékként maradt meg, hogy itt nem megy el az egyik szülő, meg ilyenek.