szalamandi Creative Commons License 2018.02.06 0 0 25067

Szia Gabi1967 :)
Pár veterán itt már ismer, de írok :) Nálam érintett volt régebben a vastag és a vékonybél is. Annyi fekélyem meg miegyéb volt, hogy a sok gyógyszer mellett kaptam a Remicade infúziót (akkor lett kintről behozatva, engedéllyel, puszta fél évet vártam rá :D ). Első hasmarsom görcsökkel 1991 nyarán kezdődött, kb 5 évig akkori dokim depisnek nyilvánított, szerinte idegesített engem az élet. 1996-ban egy új házidoki beküldött gasztróshoz, aki megtükrözött anno minden érzéstelenítő nélkül, és közölte, ez a colitis ulcerosa. Eltelt még jó pár év, mire jöttek a fisztulák, egyéb tünetek, és rájöttek, ez crohn. Addigra már szerencsére könnyebben elviseltem a tükrözést. Kezdtem anno Salazopyrinnel, mellé Medrol, majd jött az Imuran. Kb 40 kiló voltam már vasággyal. Mára ami változott, szedem a Pentasat, és ennyi :) Szerencsére megúsztam műtétek nélkül, eddig legalábbis. A változó kor csodákra képes :) :) :) Enni szinte mindent eszek, amikor nyugisabb a crohn-szimbiótám, jó persze a zöldbabot, zöldborsót és társaikat kerülöm, hisz ahogy lemegy, úgy kijön. A wc-papir nálam nagy úr :) Átlag, normál időszakban, napi 6 rohangálás. Röviden és tömören ennyit magamról :) Ha van kérdés, persze válaszolok.