dave_dömper Creative Commons License 2018.01.27 0 0 4292

Van itt valami egészen más jelenség, amit látszólag megértenék is, meg egyszersmind nem (is) értek.

Terunofuji és Aminishiki esetére gondolok. Nekem úgy tűnt (lehet, hogy félreértésben voltam / vagyok), hogy mindketten visszaléptek a tornától, azután egyszer - csak mindketten visszatértek és ismételten küzdelembe álltak. Igaz ugyan, hogy azóta beleállnak a mérkőzéseikbe, ám éppen aktuális ellenfeleik szemmel is jól láthatóan mindenfajta komolyabb erőkifejtés nélkül tessékelik ki / le őket a "ring" - ből.

Elgondolkodtam azon, hogy mégis mi szükség erre a tragikomikusnak is nevezhető látvány(osság)ra.

Azután támadt egy ötletem. Nyilván mind a ketten gondolhatják (vagy éppenséggel jól tudják, hogy a

vissza - minősítésük (rang - besorolásuk) esetében egészen más lesz a "lányzó fekvése", ha mondjuk

0 - 8 - 7 (és nem pedig 0 - 3 - 12) eredmény díszeleg Terunofuji neve mellett, illetve 2 - 9 - 4 (és nem

pedig 2 - 5 - 8) eredmény áll majd Aminishiki neve mellett a végelszámolásnál. Lehet, hogy az utóbbi

esetekben sima Juryo-ba történő vissza - rangsorolás a következmény, illetve az első / kedvezőbbnek

látszó eredményük esetében még reménykedhetnének abban is, hogy megúszhatják a Makuchi - ból

történő kiesést egy Makuchi - ranglista végére (M W15 / M E16 - helyre) történő vissza - sorolással.

Előre is köszönöm, ha valaki ki / felokosít ebben az ügyben.