Hokutoriki Creative Commons License 2018.01.26 0 0 4275

Hát ez a torna egyre inkább tetszik! Nem voltam oda sosem Tochonoshin-ért, de ahogy ezen a tornán küzd, és minden odaadása ellenére úgymond úriembernek is megmarad (csak akkorát taszított/lökött eddigi ellenfelén mindig, amekkora épp a dohjóból történő kilépéshez elég, nem a kizuhanáshoz) őszíntén remélem, hogy ő fog győzni. Érdekes volt a Tamawashi-val való rivalizálásuk ma a mérkőzés előtt. Ahogy néztek egymásra, érezni lehetett a feszültséget. Mintha Tamawashi azt sulgallta volna, "magasabb rangban vagyok te kutya!" míg Tochinoshin: "Sokkal jobb vagyok ezen a tornán kisapám!" Végül győzött a jó forma a rang felett. Takayasu egyre magabiztosabb (bár lehet hogy inkább csak Goeido egyre álmatagabb) és akik még a "nagy felébredőkhöz" tartoznak, az Ichinojo, meg Kotoshogiku. Egyikük se kezdte a tornát valami jól, de az utóbbi időben elég szépen menetelnek előre, még ha néha kicsit durván is. Kotoshogiku-nak ebből még Kachitoshi is összejöhet, amit nagyon nem gondoltam volna az 3. nap környékén, Ichinojo meg az első 5 meccséből 1-et nyert csak meg, most meg zsinórban a 7.-et. Kakuryu-nak még nehéz dolga lesz Takayasu ellen, akinek ha nagyon kijön a lépés, még versenyben is maradhat a végső győzelemért. Erről jut eszembe egy kérdés, megköszönném ha valaki tudna rá válaszolni: Ugyebár, ha ketten maradnak azonos ponttal a végén, akkor rájátszás van, és annak a győztese nyeri meg a tornát. De mi van akkor, ha mondjuk hárman, vagy akár négyen is azonos ponttal zárnak? Mondjuk most mondok egy példát, Takayasu, Ichinoyo, Kakuryu, és Tochinoshin is 11-4-el állnának a végén? Akkor ők egymás ellen még egy mini tornát lerendeznének?

Lenne még 1-2 kérdésem ha nem gond, amik mindig is érdekeltek, remélem tud valaki válaszolni

- Az "ágyékkötők" (nem tudom a pontos nevét a viseletnek) színeinek van valami jelentése? Ranglépéseknél (Ozeki, Jokozuna) azt meg kell változtatni?

- Ozeki rangba nehéz bekerülni, eléggé sok Kachitoshi-t kell elérni Sekiwakeként. De ha valaki megszerzi az Ozeki rangot, utána elbukja, onnantól kezdve megint ugyan olyan nehéz lesz visszaszerezni, mint elsőre volt? Vagy egy sima Kachitoshi Sekiwakeként, és ismét Ozeki lehet a birkózó?

- Ha lesérül egy birkózó, és páratlan lesz a létszám, akkor a torna végéig minden nap valaki "erőnyerő" lesz, vagyis autómatikusan győz?

- Előfordulhat olyan eset, hogy ne legyen egy Ozeki, vagy egy Jokozuna se?