Artur44 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 549

Szevasztok!

Tudna valaki segíteni? Pinnacle Studio 8,10,12,19-cel dolgoztam korábban, rengeteg útifilmet készítettem vágva, animálva zene és narrációval együtt. Most egy 21 Ultimate verzióm van. Korábban egy Sony HC3 HD videó kamerával dolgoztam, semmi bajom nem volt a szerkesztéssel, azon kívül hogy néha lefagyott szerkesztés közben a program. Vettem egy új Sony FDR-AXP 33 4K kamerát. Amikor megszerkesztem a filmet készre hanggal, animációval és ki akarom írni fájlba H264 formátumban, a program a legördülő bevezető szöveg után az első filmkockánál lefagy. Próbálkoztam síma HD formátumba írással is, de ugyanez a probléma. A számítógépnek tudnia kellene kezelni ezt a 4K formátumot is, (tudom hogy ez nagyon sok adatfeldolgozást jelent) de egy  4 magos 6GB memóriával rendelkező asztali gépen fut a program, a merev lemez 500 GB, a szabad kapacitás kb. 200 GB. A film rövid, megszerkesztve kb. 3 GB. Nem tudok rájönni, hogy mivel akad össze a program a film fájl kiírásakor. Megpróbáltam hogy bemásolok egy, a  korábbi kamerával készített HD filmet és újra kiíratom, hasítva kiírta a Studió 21-es program.

Nincs valami tippetek?