Törölt nick Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31133

Sziasztok!

Hétfőn hozzám került egy B Caravan (1.6 elméletileg...).

'kici pénz sz@r koci'

Nem részletezném, de életem legnehezebb helyzetébe kerültem, ezért eladtam a sajátom, de mivel muszáj mobilnak maradnom, kellett valami.

Pénzem kevés volt, 200e-t tudtam rászánni.

Lenne pár kérdésem Hozzátok, ha nem bánjátok. Ha igen, akkor is, max nem kapok rá választ :)

Régen volt nekem egy szedán B Vectram (GT), azzal elégedett voltam.

Olyan a kocsi, mintha rá dőlt volna a tetejére egy fa, vagy valami ráesett volna. Van elöl egy horpadása, és a tetőkárpit is úgy van szegecsekkel felfogatva...

Ez a legkevesebb, ez csak amolyan ízfokozónak írtam le.

A belsőtér világítása nem működik. Gondoltam megnézem, mi a gond. Háááát, nincs se foglalat, se semmi, csak a 2 kábel meg a külső búra. A többi résznek a darabjai a kárpit mögött található.

A kocsi kijelzője nem működik. Szerintem cserélték az óracsoportot. Közel 520e km-t mutat. Ennek ellenére engem meglepett, mennyire megy. Nem ez az első kocsim...

Indításkor a motor visszajelző nem jelenik meg. OP-COM sem tud kommunikálni a motorvezérlővel (lehet motorcsere is volt?).

Most vagy valamit nem kötöttek be, vagy valamit lekötöttek. Mondjuk, hogy ne látszódjon az egyértelmű hiba...valahog yki kellene derítenem, mert nagyon zavar.

Wifis OBD kommunikál vele. 

Hibák, amiket kiírt: P0335 - főtengely helyzetérzékelő A - áramkör meghibásodása.

P1640 - ???

P0170 - üzemanyag optimalizálás működési zavar (1.bank)

P1405 - Opel - Exhaust gas recirculation (EGR) system - malfunction

a P1640 elvileg - ahogy olvasgatom - a kopogásszenzor egység hibáját jelzi, vagy az ECU-ban a végfokok (Quad Driver Module) bekakilását.

P0335 - Főtengelyhelyzet-jeladó funkció-rendellenesség

a P0170 lehet az előző dolgok következménye.

Középkonzolon sem világítanak a manuális klíma kezelőszervei (ehhez is szeretnék segítséget).

Kulcsot csak egyet kaptam. A távirányító nem működik (elem sincs benne). Ezt is jó lenne orvosolnom.

Mindkét napellenző 1-1 füle le van törve (a borulás vagy ráesés miatt).

A tükrök nagyon rosszak (manuálisak). Nem maradnak a helyükön...pici elmozdulás is annyit tesz, hogy nem lehet benne rendesen látni.

Ahogy elnéztem: a gyújtáskapcsoló is volt már mókolva.

Mi van még...

Rozsdák kezdenek megjelenni. Arról nem is beszélve, hogy a 2 hátsó íven szélesítés van (alatta rohad...). Valahogy megoldom ezeket.

Váltó: nagyon nagy a holtjátéka.

Futómű: kopog.

Friss műszakis...gondolom tudjuk, hogy lehet.

Kézifék nem működik. Méghozzá úgy nem, hogy nem tudom felhúzni. Lebontottam a burkolatot, és mellette van egy kábel is, ami semmire nem csatlakozik.

Kézifékkötelet láttam, valószínűleg nem szakadt, de miért nem tudom felhúzni a kart? 

Szóval: csak remélni tudom, hogy nem hagy cserben, mert nem fogom tudni megcsináltatni.

Édesanyám utolsó stádiumban van, maximum pár het van csak hátra, így kilapátoltam magam alól, de sajnos nem tudtam rajta segíteni.

A helyzetemről ennyit (de nem csak ennyiből áll).

Most leszedtem a kezelési könyvet, tehát nem várom a sült galambot, ellenben minden segítségért hálás lennék Nektek.