Schaf Creative Commons License 2018.01.23 0 1 12242

Akkor tegük helyre a dolgokat..  a "párját ritkító cég" hirdetése már el is tűnt..  még aznap amikor ebbe a fórumba belinkelted... lehet véletlen, de mint tudjuk Radír Pók is éber. :D :D

Hogy a "szakik" kinek és mire válaszolnak, vagy nem válaszolnak...  nos erről párszor már írtam és sokak számára nem szimpatikus a hozáállásom, amíg nem kerülnek hasonló helyzetbe. Ugyan miért kellene a PÉNZÉRT plébe időért megszerzett tudásomat átadni bárkinek ingyen, ha utána jobb esetben csak újabb követelődző kérdések jönnek, rosszabb esetben az általam elmondottak/leírtak alapján egyesek más tollával ékeskedve nem egyszer pénzért adják azt a tudást tovább?  (Tudod te hány garázscég warezhuszrjával küzdöttem én anno, ha itt vagy más fórumokon akarta megtudni a gányolt szarja miért nem fut az ügyfele gépén?)

Az NNG nem szent... sőt....  Akik ismernek tudják, hogy nálam többet és jobban senki nem ütötte őket, még ha valamelyest belső embernek is számítottam néhány támában, azzal azonban teljes mértékben egyetértek, hogy a "nem támogatott" készülékekhez nem adnak supportot. Hogy miért? Gondolom evidens, de ha nem pár dologra had hívjam fel a figyelmed:
- Rajtad kivül kismilló user gondolja még úgy, hogy "letőőőttöm, oszt majd megy ingyé, mé fizessek érte" vagy hogy "én így vettem és kész"
- A kereskedők zöme eleve arra épített anno, hogy az akkori hardverekhez írt szoftver futásához szükséges környezetet megteremtse a "noname" eszközeiken. "A vevő megveszi a vasat a nyereség az enyém az NNG szoftvert meg majd lopja oszt jónapot"
- A Wayteq különösen feketeseggű ezügyben, ugyanis az egyik cég voltak akik elvileg az első modelljeikre KAPTAK hivatalos liszenszet az NNG-től, azonban ahogy tudom, nagyságrendekkel több készüléket adtak el, mint amennyihez joguk lett volna. Nyilván ha te vagy a szoftver gazda, te sem nézed jó szemmel, ha eladsz 100 liszenszet és az utcán meg 1000 köszön vissza....
- A support benne van egy szoftver árában, már ha kifizetted.... de azért lássuk be...  ugyan kinek van arra apparátusa, hogy egy lassan 10 éve a piacon lévő terméket egyesével supportáljon? Hogy napi szinten megválaszolgasson több millió dilettáns, többnyire warezből, vagy felhasználói hibából eredő reklamációt? (Az OEM eszközök ugye más dolog) Az NNG-nek se volt szerintem az első pillanattól se...  most meg már pláne nincs. (Mert ugye nem csak a magyar user a hülye...)

Részemről több dolog van ami eldönti, hogy egy kérdésben segítek-e. Az első, hogy sért-e szerzői és szomszédos jogot. Ha igen, akkor - lásd a topic leírását - már nem is releváns, még ha tudnám is pontosan mit hogyan kell, akkor sem lehetne nyilvánosan leírni. (Gondolom bűncselekményre meg te se bújtogatsz senkit se). Emellett fontos a kérdező stílusa is... Ha megérti, hogy a lopott szarja (warez szoftver, többnyire mókolt beállításokkal) lehet azért nem működik, mert már messze nem az a szoftver ami a csomagban volt anno, akkor az egy jó kezdet, akkor szép lassan akár még az is előfordulhat, hogy rávezetem a megoldásra... de magamtól biztosan nem fogom megmondani, hogy a UI melyik sorát változtasd meg, hogy működjön a Wayteq 950-en is rendben, akár azokkal a funkciókkal együtt is, amikről a felhasználók 99%-nak fogalma nincs, hogy benne van.

Sajnos az ilyen kérdező a legritkább...  Inkább olyanok jönnek, akik "Hé! Valaki mondja meg hogy ez a szar mé nem működik" stílusban ideböfögnek valamit, aztán amikor jelzi valaki, hogy ott kéne reklamálni ahonnan lopta a szoftververziót, akkor átmennek anyázásba...   Szerinted az ember hány hónap után dönt úgy, hogy élből legyint egy ilyen kérdésre (pedig többnyire már a hibából tudható az is, mikori törést vagy honnan letöltött állományt használ a user)?

Szóval konklúzió: HIVATALOSAN MA MÁR EGYETLEN WINDOWS ALAPÚ WAYTEQ GPS NNG SZOFTVERE SEM FRISSÍTHETŐ LEGÁLISAN.

Előzmény: lutria (12241)