R!ck4 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1347

Sziasztok!

Itt új vagyok, eddig csak olvasgattam, én is beregeltem az előbb erre a citroen alvázszámellenőrzős oldalra, ezt a masinát nézegettem, de érdekes dolog ír rá az elelnőrző weboldal:

https://www.hasznaltauto.hu/auto/citroen/grand_c4_picasso/citroen_grand_c4_picasso_c4picasso_1.6_e-hdi_intensive_etg6_7_szemelyes__navi_radar_ulesmaszirozas-12442023

C4 PICASSO (B78) ESTATE - LEISURE 1.6 HDI 115 (DV6C) STT 6-SPEED PILOTED MANUAL GEARBOX

Egyrészt nem vágom, ez a piloted manual az-e, ami benne van, google nem sok érdemi találatot ad, de a citroenet oldalon azt írja erre, villámgyors, puha váltások stb, az az 1.2 másodperc nekem jó, nem sietek. Valós fogyasztában amúgy ezek hol járnak, pl a 115 lovas 1.6 diesel? Pl sík úton 100-110 között? Nem mintha számítana, de végtére is vagy 1.6, vagy a 2.0, gondolom eltér a fogyi.  Ugyan nem zavarna, ha a bólogatós váltós lenne, csak automata jöhet számításba, és azzal is kibékülnék. A kérdés az- ebben van lejtmenetben fék, vagy csak a fokozat visszapakolásával? Emelkedőn visszagurulás- gátló? A többi dolog nagyjából tiszta, még a nagy kijelzőből nem vágom, hogy praktikusság- láthatóság miatt jobb-e a monokróm,  de az érdekel a legkevésbé, ha a megjelenített infók eljutnak az agyamig. :-))

Ha esetleg pár szóban le tudtok írni tapasztalati alapon fontos hiányosságot, vagy visszatérő problémát, annak is örülnék, köszönöm!