Kise esete amiatt is nagy talány számomra, mert amióta a sérülése miatt görcsöl, küszködik, egyszer
visszanéztem a "Yokozuna Statisztika" - linket, hogy a régebbi nagyok hogyan viselték el ugyanezt a
fizikai - mentális terhet akkoriban. Chiyonofuji - t lapoztam fel, aki - bármennyire is ős - erejű birkózó
volt, ámde mégis Yokozuna-ként több alkalommal küszködött sérülésekkel és ilyenkor természetesen
hátrább is rangsorolták torna-kihagyás miatt Y2W, sőt Y3W - rangba (habár a korábbiakból tisztában
vagyok azzal, hogy ennek csakis jelképes jelentősége van). Mégis Chiyonofuji minden esetben már a
következő Basho torna alkalmával szinte maximális teljesítményre volt képes, azaz a regenerálódási
képessége mind fizikai,- mind pedig lelki - állapot tekintetben is maximális volt. Kise - re ez nem áll.
Hokutofuji esetében a mostani alakításai kapcsán rögvest az jutott eszembe, hogy kevéssel a Hatsu
kezdete előtt láttam a neten - egy olvtársunk jóvoltából - egy beharangozó linket, amelyik épp Vele
foglalkozott (interjú készült vele) és úgy mutatták be, mint a jelen nagy lehetőségét és méltatták a
képességeit, amelyek nagy eredményre predesztinálhatnák Őt már a közeli jövőben is. Erre itt van,
amit láthatunk Tőle most. Ki érti ezt ?
Azt, hogy Mitakeumi és Tochinoshin már holnap összecsap, csakis abból a szempontból tartom talán
kissé hátrányosnak, hogy valóban két potenciális esélyesről van szó, akik még egyáltalában tényleg
befolyásolhatják Kakuryu végső eredményességét, illetve a holnapi vesztes esélyeit csökkentheti a
kudarc. Mindemellett marad a második hétre is éppen elég izgalom és esemény. Számomra például
érdekes az is, hogy az előző tornán kiválóan alakító (és pont ezért, a mostani tornán a Sanyaku - ba
előre - rukkolt Takakeisho jelenleg mennyire pocsékul teljesít, pedig a 2017. - es Kyushu alkalmával
Maegashira 1W - rangban is ugyancsak meg kellett küzdenie a teljes akkori Sanyakuval. Még javíthat
a hátralévő 7 napon, de ahhoz legalább akkora küzdeni - akarásra / tudásra lesz szüksége, mint amit.
akkor a rettentő mély gödörből kikecmergő Onosho tudott előhúzni (igazából mindmáig nem is értem,
hogy honnan és miből volt erre képes) és amostani gyengébb kezdését követően is alakít fantasztikus
kázdő szellemmel.