davtsik Creative Commons License 2018.01.20 0 0 460

Sziasztok,

tavaly november környékén a deréktámaszom néhány reccsenést követően nem működött. Illetve a fel-le irány romlott el. Utána olvasgatva külföldi fórumokon, egy orosz srácnak sikerült felvennie a kapcsolatot a gyári beszállítóval, a scukra-val, ami most már leggett and platt néven fut.

Közben szétszereltem az állító egységet. A mechanikát bowdenek húzogatják. Nekem a jobb oldaliban törött ki a műanyagból egy darab, ami miatt a bowden kicsúszott.

Én is bepróbálkoztam a schukra-nál, de első körben a márkakereskedésemhez irányítottak, ott pedig nincs külön javító készlet, de még csak állító egység sem. Csak egyben az egész deréktámasz egység ~200e ft-ért. Ezért beszereztem egy balesetes passat első üléseit, amikben ugyan ez az egység van. Míg bontott után alkatrészt kerestem, azért írtam még egy levelet a schukrának, ekkor válaszlevélben már azt kérték, hogy azonosítsam be a típust, ezt megtettem és 17.11.24-én fel is adták a javító készletet Kanadából, ami tegnap ért ide.

A javítókészlethez küldtek csavarokat is, bár azzal nem igazán lehet összerakni (gyárilag pop-szegecs van, ezzel is szereltem össze), és a 3 db kis fogaskerék is kimaradt, szerencsére nekem nem azok törtek össze. Bár azokat le is lehetne gyártatni mert a jelenlegin is vannak hajszál repedések.

Ami a készletben kék színű műanyag, azt próbáltam legyártatni, de egyik eljárással sem lehetett volna gazdaságosan a kis darabszám miatt (bronz precíziós öntés, cnc marás, ABS műanyagból újra öntés [3D szkennelés->3D nyomtatás->szerszám készítés-> ABS öntés]).

Próbálkoztak kompozit műanyag nyomtatással házilag, de az nem vált be. http://www.vwgolf.net.au/archive/index.php/t-22586.html

A javító készletet ingyen küldték Kanadából, a sofőr és az utasüléshez is elegendő mennyiében.