Hokutoriki Creative Commons License 2018.01.18 0 0 4245

5. nap

Hát, voltak olyan összecsapások, amiknél a fogamat összeszorítottam, olyan jó volt! A Goeido - Tochinosin meccs nálam a best, mindkét birkózó dícséretet érdemel a kűzdő szelleméért. Goeido végső kétségbeesett próbálkozása azzal a láb-kulcsolással nagyon tetszett, ritkán látni ilyet. Eddig nem figyeltem Tochinoshin-ra, mert Terunofuji-hoz hasonlóan elég rapszódikus teljesítményt nyújtott, de most tényleg egészségesnek látszik, és már két Ozekit le is győzött. Hakuho kiválása, és Kisenosato gyalázatos teljesítménye után már csak Kakuryu az, aki komoly veszélyt jelenthet neki. Persze, nem kell Mitakeumit, és a többieket lebecsülni, de tény, hogy Tochinoshin két "Ozeki-nyivel" már közelebb van a sikerhez. Kisenosató... Oh God... Ennél jobban már csak akkor blamálhatná magát, ha nem vonulna vissza most rögtön, ezért leléptetnék. Nem játszhatja el örökké, hogy visszalép a tornán sérülés miatt. Nem lehet mindent ráfogni a sérülésére. Oda-vissza verte a csúcsformában lévő Teruno-t, közvetlenül a sérülése után, most meg háromnegyed év elteltével is ilyen bohózatba illó vereségeket kellelszenvednie alsóbb rangú birkózóktól?... Szomorú...  Még a Takayasu - Hokutofuji meccsrón léhány szó, az is nagyon tetszett, epikus volt az a kilökés a végén, rá egyenesen a sós bödönre. Nem tagatom, a különféle becsapódások miatt kezdtem el még gyerekként nézni a szumót, azóta persze már másért nézem, de egy jó nagy esés mindig jó látvány. Persze, sérülés azért ne legyen... Szerintetek ki lesz a legközelebbi Ozeki? Ha nekem tippelnem kéne, én Mitakeumi-t mondanám. Szépen, látványosan fejlődik minden tornával.