Igazán nehéz belelátni abba, hogy küzdelem közben mi is zajlik egy ilyen - sok esetben szinte brutális,
kemény típusú küzdősportot űző versenyző fejében. Mindezzel együtt Hakuho esetében nem is az tűnt
fel nekem, hogy a pofonjai milyenek (bár épp elég ilyen versenyzőt láttam, mint például annak idején
Chiyotaikai, aki tipikusan ilyen, szinte durván rámenős stílusban, eléggé visszatetsző erőszakossággal
pofozkodott az összecsapásai folyamán.
Hakuho esetében - legalábbis nekem - az tűnt fel, hogy amikor valami okból felfokozott idegállapotban
küzdött, sok esetben nem elégedett meg azzal, hogy valamilyen módon győzött, de ezt követően még
erőszakosan ki / le is lökte utólag a legyőzött ellenfelét a dohyu - ról (körben ülő közönség sorai közé).
Na ez nemigen tetszett nekem. Volt ebben valami, utólagos elégtétel - vétel - féle, felesleges gesztus.
Ilyen szempontból (sok más, egyéb tényező mellett) is, Chiyonofuji és később Takanohana testesítette
meg számomra a szinte ideális sportszerű módon küzdő sumo birkozó típusát. Ennek szinte tökéletes
ellentéte volt például Asashoryu, akit nem véletlenül neveztek "mongol dúvad" - nak. Az Ő brutalitása
például legendás volt. Egyebekben is elég fékezhetetlennek tűnt. Hakuho fiatal versenyzőként (amikor
előbb a "Makuchi"- ba, majd nem sokkal később a "Sanyaku"- ba felkerült, így megismerhettük), ebben
(is) szinte tökéletes ellentéte volt, mindig higgadtnak, kimértnek látszott akkoriban.