Norbert Szalai
2018.01.16
|
|
0 1
938
|
sziasztok. 1 éve kezdtem próbálkozni palántázással és kis veteményessel. Akkor márciusban szortunk el paradicsomot, paprikát több félét. Keleti ablakban voltak persze meg is nyúltak mire ki tudtuk ültetni... Érdekes volt látni, hogy az esti kislámpára gyorsan rá bírtak fordulni. Valami meleg fehér izzó volt már nem tudom milyen. Elhatároztam, hogy idén jobb lesz a palántám :) https://www.aliexpress.com/item/18W-28W-E27-E14-GU10-Full-Specturrm-LED-Grow-Light-For-Flower-Plant-Hydroponics-System-AC85V/32717100629.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.11rAOL
ebből vettem 18w osokat 2 db ot is. Persze jött más is, de ahogy olvasom ebbe jobban megvannak a színek mint egy sima kék pirosban. Közben nézegettem gyári lámpákat is és rendeltem egy csomó power ledet olyan hullámhosszokban amiket a gyári lámpákra írtak. Aztán ahogy itt olvasgatok rájöttem, hogy 100%os recept még nincs és a palántáknak elég lenne egy sima hideg fehér ledlámpa is ami legalább nem zavarja barátnőmet sem :D Közelgő álom egy télikert építése addigra jó lenne kitapasztalni hogy is működik ez. illetve örököltem egy 23éves kókusz pálmát ami 2 évvel ezelőttig világos ablakban volt, de itt a teleket nehezen sárgulással, alsó levelek dobálásával vészel csak át :(
|
|