djuice Creative Commons License 2018.01.14 0 0 1886

A hangfelvételnél is van pufferelés gépen belül, de én még a leghitványabb ósdi laptopon se láttam olyat, hogy egy beledugott mikrofon vagy bármi a vonaljelben latencyt okozott volna és ez probléma volna!

Amiről Te beszélsz, az a VST/DAW hangkártya kérdés, midi vezérelten! Homlokegyenest más mint amiről kérdeztek. Magában egyszem zongorát rögzíteni, mint anno régen magnóra venni, semmilyen különlegesebb követelményt nem támaszt hobbi szinten. Nem akar itt több hangszert felvenni meg elbonyolítani, + drága studio felvételt sem készíteni a kérdező. Már a kérdése megfogalmazása sem profi felvételi eljárásra utal szerintem. Demo anyagnak is teljesen elég ma egy PC-s rögzítés ha már a zongorája nem tud pendrivera felvenni audiot. Arra, hogy 10-ezreket beleöljön feleslegesen szerintem nincs szükség. Először vegye fel számítógéppel amit akar és ha alap szinten megtanulta a technológiát, majd följebb szeretne lépni szintben, akkor érdemes tovább boncolgatni.

Ugyan nem tudjuk milyen zongorája van, de gondolom ill. az a megérzésem, nem egy milliós hangszert szeretne 24/96 felbontással rögzíteni, kiemelkedő studio effektezéssel ellátni és díjat nyerni vele. :) Arra meg hogy pl. mp3-ban elküldje a távoli rokonának meghallgatni, tök mindegy hogy számítógépen veszi fel, vagy vesz egy 40 ezres Steinberg UR22-t, mert nem fogja hallani a különbséget.

Mellesleg ragyogó kis minőségi kézi felvevők is vannak már ilyen adhoc rögzítési célból vagy hogy visszahallgathassa magát igényesebben, akár zenekari próba stb. rögzítésére mondjuk, amelyek sokkal praktikusabbak, hordozhatók, kevesebb vesződséggel járnak, mint egy külön hangkártyás, számítógépes dolog... Próbáltam, tudom! :)

https://www.thomann.de/intl/hu/portable_recorders.html?oa=pra

Előzmény: ÁsítóSárkány (1885)