Hahó, üdv mindenkinek a topikban! Én is egy meghúzatott Novoflex optika rajongó vagyok! Még filmes korszakban kezdtem, amint hozzá lehetett jutni egyhez. Aztán sokfélét végigpróbáltam, kivéve a legújabb (?) és drágább típusokat. Így aztán van némi gyakorlatom nekem is az adapterezésben és a különféle harmonika kihuzatok és gépek összeházasításában.
Mostantól figyelemmel kísérem a topikot, bár én nem vagyok az az igazi számítógép-fan! És ha van ötletem, megosztom veletek!
Indításnak itt van egy, azonnal:
A régebbi verziójú (400-a vagy 600-as) optikák blenderésze a gyorskihuzatos-pisztolyfogantyúhoz, elől bajonettel csatlakoznak. És ugyanilyen bajonett van a gyorskihuzat hátsó, a fényképezőgép felőli végén is, ami a géptípusonként (pl. M42-es, K, Nikon, stb.) különböző hátul, fényképezőgép miatt.
Nos ez a bajonett megegyezik a régi Praktina bajonettel, amihez viszonylag még olcsón hozzá lehet jutni a használt gépes boltokban. Én vettem Praktina közgyűrűket. Ezen az első és a hátsó tag (anya és apa) bajonettes. A közbensők, ha jól emlékszem M52x0,75 menetesek. amihez már lehet esztergáltatni bármit.
Üdvözlettel, János!