Nem tudom pontosan, hogy mi érdekel....
Ami a lényeg; régóta szerettem volna építeni egy olyan PLC-t, ami mikrovezérlő alapokon nyugszik, és a költségei töredéke egy gyári PLC-nek.
Afféle "hobby" PLC-t, ami lehetőség szerint mindenben megegyezik a nagyokkal, de jóval olcsóbb. Otthoni automatizálásra, stb.
Régebben PIC alapon próbáltam, de az nagyon bonyolult volt, nem sikerült a végéig jutni.
Az Arduino sokkal kezesebb, és ha csak a saját nyelvén programozom is; majdnem a célnál vagyok.
Persze a végső cél az, hogy létrában lehessen programozni, és belső működés tekintetében kövesse egy valódi PLC logikáját.
Ehhez a PC alapú szoftver már kész, van egy általam írt PLC szimulátor, amelyet bővíteni szeretnék úgy, hogy az ott elkészített létra áttölthető legyen az Arduino-ba, és úgy fusson, mint az elvárható.
Tehát nem HEX állományt gyártanék, hanem olyankódot, amit az Arduino-ban található (már kész) program tárol és feldolgoz, újra és újra végrehajt ciklikusan, ahogy kell.
A PC szoftvert kell még bővíteni ezzel a tudással.
Maga a NYÁK, amit a fotón látsz, tulajdonképpen egy 24V-ra illesztő shield. Optocsatolós bemenete van, és driver-IC-s kimenete.
Ez méretre van tervezve egy olyan PLC-szerű dobozhoz, amit megadja a szükséges külsőt, C-sínre tehető, sorkapcsos csatlakozású.
https://www.tme.eu/hu/details/d3mg/din-sines-hazak/gainta/
Nagyjából ennyi.