Ipuffin Creative Commons License 2018.01.06 0 0 93298

Sziasztok!

Így tél közepén szeretnék segítséget kérni, leadner ügyben, szakavatottaktól :)

Eddig rendelkeztem néhány nagyra nőtt példánnyal, és némi pajzstetű kivételével sosem voltak betegek, és gyönyörűek jelenleg is. Most azonban gondban vagyok. Kaptam egy ismerőstől néhány példányt, amik szintén nagyra cseperedtek, mert külföldre költözött, nem vihette magával. Sajnálatos módin 2 van közöttük, amik nem épp a legjobb állapotban vannak. 

Most hoztam el őket pár napja, mert tavaszig nem maradhattak már az eddigi helyükön. Jelenleg egy üres boros pincében vannak, a többivel együtt, mesterséges, napi 8 órás LED-es növényes fényforrással, kb 12-15 fokban.

A képeken látható elváltozás mi lehet? Én valami atkára tippelek a google alapján, de inkább kérdezek.

Mit tegyek a beteg növényekkel? Tövig visszavágás így télen segíthet? Vagy ilyenkor nagyon nem szabad? Sajnos a többivel össze van zárva a két beteg is. Együtt is voltak szállítva, más megoldás nem volt sajnos.

Ha valami növényvédő szer segít/het, mi lenne az? Illetve milyen arányban? (ugyan zárt a pince, de nincs használatban, szabadba nyílik, és nem jár le senki, csak öntözni. más nincs lent tárolva...)

képek mellékelve. Köszönöm!